ONKRUIDBESTRIJDING

Heermoes

Engerlingen / emelten

Bij overlast van engerlingen / emelten bv. in uw  gazon of in uw tuin, deze beestjes vreten aan de wortels van uw gras of plantjes, leven en overleven in de aarde, daar zijn wel chemische middelen voor maar die werken tijdelijk. Er bestaat er een alternatief middel voor, het zijn aaltjes / nematoden die de gastheer binnendringen via natuurlijke openingen en deze verdoven en opvreten. Omdat het een alternatief middel is, (geen chemisch middel) moet het tevoren besteld worden bij een tuincentrum.                                                                                                                                                                                                                  , De kosten voor 100 vierkante meter zijn 44,95 euro, het middel heet Heteri Guard of kijk op de site via shop.dcm-info.com.

 

 

Riet bestrijden in de sloot, mollen in de tuin?

Met name voor de huurders gelegen langs het spoor.

Indien u een keer per week de rietstengels in de sloot onder water afzeist /afsnijdt en dit ook volhoudt, zullen de stengels gaan rotten en uiteindelijk gaan de rietwortels dood.
Dan bent u voorgoed van het riet af.

In Box 1 bij hek 2 is een zeis ter beschikking voor u, wel s.v.p. na gebruik weer terugzetten in de box.

 

Heeft u last van een mol in uw tuin, dan is er een diervriendelijke

manier om deze te doen vertrekken naar elders, bij het tuincentrum kunt u kopen:

Anti Taupes granules, één bus van 600 gram, prijs rond de 16 euro. Deze granulaat op verschillende plekken aanbrengen in uw tuin volgens de  gebruiksaanwijzing en na een poosje zal de mol vertrekken naar elders, dit komt door een bepaalde geur in het granulaat waar ze niets van moeten hebben.